Για επιτυχίες στο σχολείο τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται αρκετά

sleepingforthecorrectamountoftimeeachnightisvitaltogoodcognitivefunctioninginpupilsanexpertclaim Είναι γεγονός ότι τα παιδιά το καλοκαίρι και στις διακοπές μένουν ξύπνια μέχρι πολύ αργά. Το πρωί δεν πρέπει να ξυπνήσουν για να πάνε κάπου ή διότι έχουν κάποια υποχρέωση.

Όταν όμως αρχίζει τα σχολείο, επιβάλλεται να κοιμούνται αρκετές ώρες κάθε νύκτα. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την επιτυχία των παιδιών στο σχολείο.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά κινδυνεύουν από τα ακόλουθα:

   1. Δυσκολίες μνήμης

   2. Μείωση του χρόνου κατά τον οποίο μπορούν να μένουν συγκεντρωμένα

   3. Συναισθηματική αστάθεια και κακή διάθεση

   4. Νευρικότητα, ερεθιστικότητα

   5. Μείωση του συστήματος άμυνας του οργανισμού με αύξηση του κινδύνου μολύνσεων

   6. Αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων κάθε μορφής

   7. Μείωση της ευεξίας τους

   8. Μείωση της απόδοσης στο σχολείο

Οι ανάγκες σε ύπνο των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους είναι:

   1. Παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών χρειάζονται από 11 έως 13 ώρες ύπνου κάθε νύκτα

   2. Παιδιά 5 έως 12 ετών πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 10 έως 11 ώρες κάθε νύκτα

   3. Οι έφηβοι χρειάζονται 9 ώρες ύπνου κάθε νύκτα. Στους έφηβους χρειάζεται προσοχή διότι αποτελούν την ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη στέρηση ύπνου. Κυκλοφορεί ο μύθος ότι οι έφηβοι χρειάζονται λιγότερο ύπνο και ότι με 7 έως 8 ώρες ύπνου μπορούν να αντεπεξέλθουν. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι οι 9 ώρες ύπνου είναι αναγκαίες στους έφηβους.

tired_pupil Έρευνες έχουν δείξει ότι μεταξύ των παιδιών ηλικίας κάτω 18 ετών, 60% παραπονιούνται ότι είναι κουρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον 15% παραδέχονται ότι αποκοιμούνται στο σχολείο.

Η περίοδος της προσαρμογής για την επιστροφή στο σχολείο, μετά από διακοπές, απαιτείται να αρχίζει έγκαιρα. Ο στόχος είναι σταδιακά τα παιδιά να πηγαίνουν νωρίτερα στον κρεβάτι για ύπνο. Έτσι σταδιακά, θα είναι έτοιμα όταν αρχίζει το σχολείο.

Το υπνοδωμάτιο του παιδιού πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ήσυχο. Επιβάλλεται να μην υπάρχουν σε αυτό συσκευές που είναι σε θέση να κλέβουν χρόνο από τον ύπνο των παιδιών.

Συνήθως υπάρχουν από 3 έως 4 ηλεκτρονικές συσκευές σε ένα υπνοδωμάτιο παιδιού. Οι γονείς απαιτείται να μεριμνούν να μην υπάρχουν ή να λειτουργούν ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής ή κινητό τηλέφωνο στο υπνοδωμάτιο του παιδιού όταν αυτό πάει για ύπνο τη νύκτα.

Έχει υπολογιστεί ότι όταν ένα παιδί αποκοιμάται με τη τηλεόραση να παίζει, στερείται 20 λεπτά από το χρόνο του ύπνου του κάθε νύκτα.

Η απώλεια ύπνου είναι συσσωρευτική. Αυτό σημαίνει ότι έστω και λίγη στέρηση ύπνου κάθε νύκτα, στη συνέχεια της εβδομάδας, γίνεται μεγάλη με σημαντικές συνέπειες για το παιδί.

medlook.net