Οδηγίες Σύνδεσης Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το σχολείο μας ξεκινάει αυτή την βδομάδα από Τρίτη 24 Μαρτίου την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με την Γ’ Λυκείου. Από την ερχόμενη βδομάδα και Δευτέρα 30 Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για την Α’ και Β’ Λυκείου.

Οδηγίες: Οι γονείς θα λάβουν ένα email με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθητών και συνδέσμους για τις ηλεκτρονικές τάξεις των εκπαιδευτικών. Για να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική τάξη του εκάστοτε καθηγητή, θα κάνετε κλικ, ή θα πληκτρολογήσετε την διεύθυνσή αυτή στο πρόγραμμα πλοήγησης στο Internet (π.χ. Google Chrome, Firefox, Internet Explorer…)

Απαιτούμενο λογισμικό: Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Webex, την πρώτη φορά που θα το κάνετε αυτό θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Cisco Webex App. Θα ζητήσει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα αυτό. Αφού το εγκαταστήσετε θα μπορέσετε να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική τάξη. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστή (desktop ή laptop) ή ακόμη και κινητό (προτιμότερο να χρησιμοποιείται υπολογιστής). Στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει υπολογιστή ή κινητό, ας επικοινωνήσει με το σχολείο να το δηλώσει να του δωθούν οδηγίες να συνδεθεί ο μαθητής με την ηλεκτρονική τάξη με τηλέφωνο (μόνο φωνή) με αστική χρέωση στο τηλέφωνό του.

Ενημέρωση: Για την ασύγχρονη εκπαίδευση

Μπορείτε να δείτε ένα ενημερωτικό video κάνοντας κλικ εδώ για την εγγραφή των μαθητών στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Το video αυτό δεν έχει δημιουργηθεί από το σχολείο μας.